جايگاه فناوري نانو در خودروسازان بزرگ

 

 جايگاه فناوري نانو در خودروسازان بزرگ

خودروسازان بزرگ و معتبر دنيا، توجه به فناوري نانو را از سال‌ها پيش در شمار فعاليت‌هاي خود تعريف كرده‌اند و در اين زمينه، به موفقيت‌هايي چشمگير دست يافته‌اند. در اين مقاله، جايگاه فناوري نانو در خودروسازان بزرگ و معتبر دنيا بررسي مي‌شود.

آئودي
مواد و روكش‌ها: كاربرد استانداردي كه از مدت‌ها پيش مورد استفاده قرار مي‌گيرد، توليد روكش‌هاي منعكس‌كننده چراغ‌هاي جلوي خودرو است. سه لايه متشكل از روكش نازك اوليه منعكس‌كننده، لايه منعكس‌كننده آلومينيمي كه به صورت الكتريكي بر روي سطح نشانده شده است و لايه سطحي ضدخوردگي، تنها چند نانومتر ضخامت دارند.
روي آينه‌هاي داخلي و بيروني خودرو كه مي‌توانند نور را به صورت اتوماتيك تنظيم كنند، از سيستم‌هاي الكتروكروميك استفاده شده است. در اين سيستم‌ها، مطابق با شرايط نوري موجود و با استفاده از تغيير ولتاژ، فرايند شيميايي مناسبي اجرا مي‌شود. در همان حين، از طريق مهاجرت اتم‌هاي ليتيم در لايه‌هاي بسيار نازك، اتم‌هايي ديگر ساخته مي‌شوند. اين امر موجب تغيير شفافيت شده و تنظيم نور به صورت اتوماتيك صورت مي‌گيرد.
فناوري نانو، نقشي قاطع در توليد پنجره‌هاي عايق حرارتي و شيشه‌هاي گرم جلوي خودرو ايفا مي‌كند. لايه‌اي بسيار نازك مبتني‌بر نقره، روي سطح داخلي پنجره‌هاي خارجي ايمن اعمال مي‌شود. اين لايه، موجب انعكاس تابش‌هاي گرمايي رسيده به پنجره شده و چون از نظر الكتريكي بسيار رساناست، اين امكان را فراهم مي‌آورد كه تمام پنجره به صورت كاملاً نامرئي و بدون استفاده از سيم‌هاي آزاردهنده، گرم شود. با اعمال روكش‌هاي ميكرو بر هر دو سمت شيشه آمپرهاي مقابل راننده (يا صفحات ديجيتالي) امكان حذف انعكاس نور از اين سطوح به وجود مي‌آيد و انعكاس نور از اين سطوح، ديگر باعث حواس‌پرتي نخواهد شد. حذف كامل اين نوع انعكاس در اتاقك راننده آئودي مدل 
TTحاصل شده است.
ذرات نانومقياس كربن سياه نيز نقش مهمي در فناوري تايرها ايفا مي‌كنند. نقش اين مواد در اينجا، افزايش سطح توده‌هاي تشكيل شده از كربن سياه و در نتيجه افزايش چسبندگي مولكول‌هاي لاستيك به اين ماده پركننده است. در اين حالت، انرژي كمتر براي خم شدن، مصرف شده و ساييدگي لاستيك كاهش مي‌يابد.
شركت آئودي مايل است تحقيق در اين زمينه را به صورتي گسترده ادامه دهد. مواردي كه در آينده يافت خواهند شد، عبارتند از تغيير سطوح به نحوي كه يك فيلم مبتني‌بر آب صدمه ايجاد شود و همچنين توسعه پنجره‌هاي ضدآبي كه كثيفي آب، سطح تماس بسيار كمي با آنها پيدا مي‌كنند و در نتيجه به پنجره نمي‌چسبند. اثر برگ نيلوفر آبي، نقش عمده‌اي در رسيدن به اين مزايا ايفا مي‌كند. مايعات بدون اينكه اثري از خود بر جاي بگذارند، از سطح گلبرگ‌هاي نيلوفر آبي سر مي‌خورند و سطوح پنجره‌ها نيز همين حالت را خواهند داشت.
در درازمدت، ساختارهاي خودساماني همچون رنگ‌هاي خود تعميركن، خود پاك‌كن و رنگ‌هاي متغير، قابل تصور است.

بي.ام.و
انرژي: اين شركت خودروهاي هيدروژني را از سال 2001 توسعه داده است. تمركز كنوني اين شركت بر بهبود راه‌هاي ذخيره‌سازي هيدروژن و سوخت‌رساني است.
فناوري اطلاعات و ارتباطات: مفهوم «رانندگي مرتبط» براي ايجاد شبكه‌اي بين راننده، خودرو و محيط، توسعه يافته است. ايده‌هاي موجود در اين مفهوم، شامل «ياري‌رسان پارك» و «كنترل كننده رانندگي» است كه اولي نه تنها محل مناسب پارك را پيدا كرده بلكه خودرو را به صورت اتوماتيك پارك مي‌كند. دومي نيز از چشمي الكترونيكي تشكيل يافته است كه در مسافرت‌هاي طولاني، موقعيت خودرو را در جاده و در ميان خطوط آن كنترل مي‌كند. اجراي اين ايده‌ها به تعداد زيادي نانوحسگر در خودرو، محيط اطراف و همچنين نانورايانه‌هاي بسيار قدرتمند نياز دارد.

دايملر/كرايسلر
مواد و رنگ: نانولايه‌هاي درون شيشه خودرو، مي‌توانند جلوي انعكاس نور را گرفته و خواندن اطلاعات صفحه مقابل راننده را ساده‌تر سازند. زه‌هاي نانوساختار چرخ‌ها و همچنين رنگ‌هاي نانوساختار خودرو، اثر خود پاك‌كنندگي داشته و از تجمع قطرات آب و ذرات آلودگي جلوگيري مي‌كنند.
شركت 
Evobus كه يكي از شركت‌هاي وابسته به دايملر/كرايسلر است، شيشه‌هاي ضدآفتاب نانوساختار را تهيه كرده است. لايه‌اي بسيار نازك از نانوذرات، ميان دولايه شيشه قرار گرفته و با انعكاس اشعه فروسرخ خورشيد، از گرم شدن اتاق خودرو جلوگيري مي‌كند. در تمام مدل‌هاي مرسدس ساخته شده پس از 2004، نوعي نانوصيقل به كار رفته است كه سختي و مقاومت در برابر خراشيدگي را افزايش داده و در برابر خوردگي مقاومت مي‌كند. در آينده، رنگ خودرو و شكل بدنه آن بنابر دلخواه مالك خودرو قابل تغيير خواهد بود.
انرژي: اين شركت در 7 اكتبر 2002، اولين سري خودروي پيل سوختي را در جهان توليد كرده است. البته، در زمينه قيمت، وزن، قابليت استفاده روزمره و اطمينان‌پذيري اين نوع خودروها، هنوز مشكلاتي وجود دارد كه بايد حل شوند. مسائل اساسي نيازمند به تحقيق، عبارتند از: غشاهاي مبادله پروتون و مبدل‌هاي مبتني‌بر نانولوله‌ها براي متانول.
ايده ديگر اين است كه كل بدنه خودرو را به پيل خورشيدي بزرگي تبديل كنيم. كارايي پيل‌هاي خورشيدي مبتني‌بر فناوري نانو، 10 برابر بيشتر از پيل‌هاي خورشيدي معمولي است. اين شركت در نظر دارد در آينده از پيل‌هاي خورشيدي رنگي استفاده كرده و انرژي خورشيدي را با استفاده از سطحي بزرگ، جمع‌آوري كند.
ايمني: به تحقيقات ايمني حمل و نقل، اهميت زيادي داده شده است. سيستم «رانندگي بدون تصادف» 50 درصد از كل تصادفات را كاهش خواهد داد. فناوري نانو در هر سه زمينه ياد شده نقش اساسي ايفا خواهد كرد.
حمايت بهينه از راننده در حين رانندگي عادي: سيستم‌هاي ديد در شب كه توسط پليمرهاي پر شده با نانوذرات و شفاف نسبت به نور فروسرخ ايجاد مي‌شوند، رانندگي در تاريكي را تسهيل خواهند كرد. نانو دوربين‌ها مي‌توانند محيط اطراف را از ديد راننده ضبط كرده و نرم‌افزارهاي هوشمند پردازش تصوير، امكان شناسايي خودروهاي ديگر، عابرين پياده، تابلوهاي كنار جاده، چراغ‌هاي راهنمايي و رانندگي و نشانه‌هاي روي جاده را فراهم ساخته و قبل از وقوع حادثه به راننده هشدار دهند.
هشدار قبل از بروز خطر: «كمك كننده‌هاي خطوط جاده» از تعداد زيادي نانوحسگر و قطعات الكترونيكي استفاده كرده و خطوط روي سطح جاده را تشخيص مي‌دهند و به محض اينكه خودرو در معرض خطر خروج از جاده قرار بگيرد، به راننده هشدار مي‌دهند. شبكه فراگيري كه به طور عمده با استفاده از فناوري نانو ايجاد خواهد شد، به تدريج مي‌تواند سيستم كنترل مسافرتي شبكه‌اي را ايجاد كند. اين سيستم، از سيگنال‌هاي ارسالي از خودروي جلويي، استفاده كرده و براي احتياط بيشتر، سرعت خودرو را كاهش مي‌دهد تا فاصله با خودروي جلويي افزايش يابد.

كاهش اثر تصادفات
الف- بدنه ساخته شده از مواد نانوساختار مستحكم، از آسيب ديدن مسافران جلوگيري مي‌كنند.
ب- سيستم‌هاي ترمز اتوماتيك با حسگرها و مواد بسيار مستحكم اثر تصادف از پشت را تا 80 درصد كم مي‌كنند.
پ- كش‌هاي برگشت‌پذير كمربند ايمني در صورت ايجاد حركات لغزشي و يا توقف‌هاي ناگهاني ثبت شده توسط نانوحسگرها، فعال شده و سپس اين اطمينان را ايجاد خواهند كرد كه مسافر يا راننده در امن‌ترين حالت ممكن براي زمان تصادف قرار دارد.

فيات
مواد: شركت فيات با همكاري شركت 
NanoWorld Projects در زمينه كاربردهاي فناوري نانو و همگذاري مولكولي مواد كاملاً ابداعي همچون سطوح ضداصطكاك، سطوح خود تميزكن، جلوگيري از خوردگي و قطعات الكتريكي تحقيق مي‌كند. انتظار مي‌رود كاربردهاي نوري و فوتوني نيز براي استفاده در بخش‌هاي مختلف صنعتي توسعه يابد.
CRFا1 با پروژه Growth Nanomag در زمينه توسعه استفاده از آلياژهاي منيزيم در خودرو همكاري مي‌كند. اين همكاري، توسعه روكش‌هاي نانوكامپوزيتي تميز و سازگار با محيط زيست براي جايگزيني روكش‌هاي معمولي را شامل مي‌شود. چنين روكش‌هايي علاوه‌بر اقتصادي بودن، مقاومت بالايي در برابر خوردگي و سايش از خود نشان مي‌دهند.
روشنايي: نوآوري فيات در اين عرصه از فناوري نانو، بر سيستم‌هاي روشنايي كارامد و كوچك با كاركرد آگاهانه تمركز دارد، به نحوي كه هيچ يك از فناوري‌ها و محصولات مرتبط نمي‌توانند به آن دست يابند. اين شركت در حال توسعه محصولاتي نو با ويژگي‌هاي بارز زير است:
- قابليت انطباق هوشمندانه و سازگارپذير با محيط اطراف
- محصولات با طراحي پيشرفته شامل ميكروقطعات نوري
- فناوري‌هاي جديد براي تأمين منابع نوري
با وجود سيستم‌هاي نوري هوشمند، امكان ايجاد لامپ‌هاي جلويي انطباق‌پذير وجود دارد كه اين امر موجب توسعه استراتژي‌هاي خاص براي كنترل تابش نور به منظور انطباق با استانداردهاي حاكم در آينده خواهد شد.
موفقيت اصلي طراحي نوري، به كارگيري انعكاس‌دهنده‌هاي سطحي قطعه‌قطعه در لامپ‌هاي جلوست كه بعداً در لامپ‌هاي عقب نيز به كار رفت.
در ميكروقطعات نوري، قطعات هندسي چند منظوره‌اي براي استفاده از مزاياي بالقوه منابع جديد نوري (تراشه 
LED، پليمرهاي منتشركننده نور) تهيه شده‌اند.
فناوري‌هاي تراشه 
LED براي پيش توليد لامپ‌هاي عقب به كار رفته‌اند و يك آزمايشگاه مخصوص در(CRP Amaro (Udine براي تسهيل انتقال اين فناوري به خط توليد لامپ‌هاي خودرو تأسيس شده است.
حسگرها: هدف نهايي شركت فيات از تحقيق در زمينه حسگرها، ايجاد يك توصيف سه بعدي كامل و دقيق از محيط اطراف خودرو از طريق جمع‌آوري داده‌هاي فضايي و استخراج اطلاعات ويژه از نظر هندسه، عمق، موقعيت و حركت اشياي مختلف است.
بتازگي تحليل فناوري‌هاي فروسرخ دور و نزديك، تعريف بهترين نقشه راه براي يكپارچه‌سازي و بهره‌برداري از مفهوم ايمني پيشگيرانه را امكان‌پذير ساخته است. در پيشرفت‌هاي صورت گرفته، آميختن داده‌هاي حاصل از رادار با داده‌هاي به دست آمده از حسگرهاي مبتني‌بر ديد، مورد توجه قرار گرفته است.
حسگرهاي ديداري به طور عمده براي ايجاد سيستم‌هاي روشنايي سازگارپذير با محيط و مديريت 
ADAS مورد استفاده قرار خواهند گرفت (مثلاً براي خاموش كردن ACC هنگام مه).
براي دستيابي به توصيفي سه بعدي از محيط اطراف، پروژه‌اي ملي براي تكميل تشخيص دو بعدي تصوير مانند از صحنه‌هاي اطراف، همراه با داده‌هاي كمي درباره اشياء شروع شده است. اين سيستم، مبتني‌بر روش‌هاي غيرفعال به دست آوردن تصوير همراه با دورسنجي فعال ليزر است و يك نقشه داده‌اي، از شدت و فاصله ايجاد مي‌كند كه با تغيير محيط، لحظه به لحظه تغيير مي‌كند. تحقيقات ويژه‌اي در زمينه حسگرهاي پيزوالكتريك در حال انجام است تا بتوان به راه‌حلي مناسب براي تشخيص برخورد با عابر پياده دست يافت.
اطلاعات: هدف اين تحقيقات، توسعه فناوري‌هاي پيشرفته براي سيستم‌هاي اطلاعاتي پوشيدني و همچنين قابل نصب روي داشبورد است. تحقيقات در اين زمينه، بر عينك‌ها و نمايشگرهايي كه روي چشم قرار مي‌گيرند، تمركز دارد. در ضمن به مجتمع‌سازي قطعات اپتوالكترونيك كوچك، مواد فعال جديد و فناوري‌هاي ميكرو توجه ويژه‌اي معطوف شده است.
انرژي: تحقيقات در زمينه انرژي، بر يكپارچه‌سازي فناوري‌هاي ميكرو و نانو در زمينه‌هاي زير متمركز است:
- پيل‌هاي سوختي ميكرو
- راكتورهاي ميكرو
- محفظه احتراق ميكرو
- پيل‌هاي فوتوولتايي
- پيل‌هاي فوتوولتايي حرارتي
- ابزار بادي
راه‌حل‌هاي جديد نيز در زمينه‌هاي زير تحقق يافته‌اند:
- پيل‌هاي سوختي ميكرو بر روي فيلم
- محفظه احتراق ميكرو
- فناوري فوتوولتايي حرارتي ميكرو
فعال‌سازي: در حال حاضر، برخي مواد هوشمند بويژه 
SMA (آلياژهاي داراي حافظه شكلي) و پليمرهاي الكتروفعال، براي استفاده‌هاي اوليه در صنعت خودرو به عنوان ميكروفعال‌ساز، در دسترس هستند. اين مواد، از مزايايي همچون وزن كم، كاهش هزينه و كوچك بودن برخوردارند.
از طريق قرار دادن فعال‌سازها در ساختارهاي متحرك، مكانيسم‌هاي فعال‌سازي مي‌توانند به ميزان زيادي ساده شوند.
كاربرد چفت‌هاي كاميون 
SMA در سطح صنعتي توسعه يافته و اطمينان‌پذيري و كاهش هزينه را در پي داشته است. سري‌هاي توليد شده، در حال گذراندن آزمون‌هاي جاده‌اي براي كاميون‌ها و خودروهاي معمولي هستند. در زمينه سيستم‌هاي تهويه هوا، يك سيستم انتشار هواي جديد توانسته است از طريق جايگزيني موتورهاي e.m معمولي با يك فعال‌ساز ارزان، باعث افزايش اطمينان‌پذيري و كاهش هزينه شود.

فورد
مواد: شركت فورد، كامپوزيت‌هاي 5 درصدي نانورس تغيير يافته با انيدريد مالئيك را به عنوان عاملي كوپلينگ، مورد مطالعه قرار داده است. اين كامپوزيت، نسبت به پلي‌پروپيلن پر شده با تالك به ميزان 20 درصد، افزايش سختي معادل 50 درصد از خود نشان داده است.
ايمني: فورد و شركت‌هاي زيرمجموعه آن، تلاش مي‌كنند تا خود را به عنوان شركتي پيشتاز در زمينه افزايش ايمني رانندگان خواب‌آلود با استفاده از فناوري نانو، معرفي كنند. به اين منظور، از ميكرودوربين‌ها و نانوحسگرها استفاده مي‌شود تا چشم راننده يا ميزان آگاهي او را در زماني كه فرمان را شل‌تر از حالت عادي نگه داشته‌اند، بررسي كنند.

جنرال موتورز
مواد: واحد تحقيق و توسعه شركت جنرال موتور براي اولين بار در 1999 شروع پروژه 
nano-TPO را اعلام كرد. نانوكامپوزيت‌هاي تجاري پلي‌اولفين، از سال 2002 در كاميون‌هاي كوچك سافاري و آسترو مورد استفاده قرار گرفته‌اند. يك ماتريكس TPO پر شده با 5/2 از نانورس، جايگزين پلي‌پروپيلن پر شده با 15 درصد از تالك شده است. براساس گفته پژوهشگران شركت جنرال‌موتور، nano-TPO از استحكامي برابر با پلي‌پروپيلن پر شده با تالك برخوردار بوده، اما 7 تا 8 درصد سبك‌تر از آن است. در اين نانوكامپوزيت جديد، استحكام ضربتي در دماي پايين و همچنين كيفيت سطحي ماده، توسعه يافته است. مقامات رسمي جنرال‌موتور اين پروژه را «بدون هزينه» ناميده‌اند زيرا قيمت بالاي noao-TPO از طريق وزن كم و ديگر مزاياي هزينه‌اي آن جبران مي‌شود. اولين استفاده تجاري اين كامپوزيت در حجم بسيار كمي صورت مي‌گيرد، اما پروژه‌هاي بزرگتري نيز در دست اقدام است. در كاربرد اوليه، تأكيد بيشتر بر صفحات عمودي بدنه و بخش‌هاي داخلي است. نمونه اوليه ساخته شده rocker-panel، ا20 درصد سبك‌تر از نوع پلي‌پروپيلن پر شده با تالك آن است. همچنين استفاده از اين محصول در تزئينات داخلي خودرو، مورد بررسي قرار گرفته است.
انرژي: جنرال موتور، درحال تحقيق در خصوص نسل بعدي تانك‌هاي برودتي ذخيره هيدروژن است. اين تانك‌ها علاوه‌بر كاهش اتلاف هيدروژن ناشي از جوشيدن، موجب كاهش وزن سيستم مي‌شوند. ريخت‌شناسي نانوساختارهاي جديد كشف شده از كربن در اين زمينه بسيار مورد علاقه است زيرا در اين ساختارها، اتم‌هاي هيدروژن مي‌توانند به سطح ساختارهاي كوچك كربني متصل شده و يا در ميان آنها قرار گيرند. كاربرد ديگري كه اين شركت بر آن تمركز دارد، استفاده از ميكروكانال‌ها در غشاهاي الكتروليتي پليمري براي پيل‌هاي سوختي است. اين كار باعث افزايش كارايي و عملكرد پيل سوختي مي‌شود.

هوندا
انرژي: يكي از موارد تحقيقاتي هوندا در زمينه پيل‌هاي سوختي، استفاده از آلياژهاي عامل‌دار شده سطحي و نانوذرات هسته- پوسته (نانوپوسته‌ها) براي ذخيره‌سازي هيدروژن است.
هوندا تاكنون بيش از 10 خودروي با پيل سوختي را براي آزمايش توليد كرده است. ويژگي اصلي اين خودروها، سيستم ذخيره انرژي با كارايي بالا، خروجي زياد و فوق خازني آنها است كه به طور مستقل، توسط شركت هوندا توسعه يافته‌اند. اين سيستم ذخيره انرژي، امكان رانندگي با قدرت و اطمينان بالا را فراهم مي‌آورد.
مواد: اين شركت، در حال جست‌وجوي راهي براي استفاده از الياف كربني و نانوذرات درون مواد كامپوزيتي تقويت شده و مطالعه استفاده از اين كامپوزيت‌هاي مستحكم در خودرو است. همچنين، توسعه روشي ساده براي توليد نانوكامپوزيت‌هاي سبك وزن نيز در دست مطالعه است.

پژو/سيتروئن
فناوري اطلاعات و ارتباطات: تمركز اصلي تحقيقات اين شركت بر حوزه سيستم‌هاي الكترونيكي خودرو است. اين شركت در نظر دارد با استفاده از كوچك‌سازي و تركيب اجزاء قطعات اصلي مكانيكي و هيدروليكي خودرو را (فرمان، سيستم‌هاي ترمز، كمك فنرها...) با سيستم الكترونيكي جايگزين كند. تمام اين اجزا بايد به صورت شبكه بوده و كاركردهايي اضافي داشته باشند. به اين ترتيب، تمام اجزاي خودرو هوشمند خواهد شد.
انرژي: شركت پژو با پروژه‌هاي مشترك تحقيقاتي اروپا، در زمينه ذخيره هيدروژن با استفاده از نانولوله‌ها (براي استفاده در پيل‌هاي سوختي) همكاري مي‌كند. اين شركت در سال 2001، يك خودروي 30 كيلوولتي پيل سوختي با غشاي مبادله‌كننده پروتون را توليد كرده است.

تويوتا
فناوري اطلاعات و ارتباطات: شركت‌هاي تويوتا و سوني، درخصوص مفهوم POD با يكديگر همكاري دارند تا ارتباط بين خودرو و راننده را به سطحي جديد منتقل سازند. اين سيستم به‌گونه‌اي طراحي شده است كه بتواند با استفاده از يك سري حسگرها، داده‌هاي مطابق با خواست راننده را شناسايي و ذخيره كرده و از اين طريق، وسايل تفريحي را در اختيار وي قرار داده و تجربه و هيجان رانندگي را بهبود بخشد. تشخيص متغيرهاي محيطي، استفاده مناسب از فرمان، شتاب‌دهنده‌ها و ترمزها و نيز تشخيص ميزان ضربان قلب و تعرق راننده، مسائلي هستند كه نياز به استفاده از تعداد زيادي حسگرهاي بسيار ريز دارند.
انرژي: اين شركت، در پايان سال 2002 اولين خودروي پيل سوختي خود را ارائه كرد. استفاده از فناوري نانو، باعث بهبود عملكرد پيل سوختي، ذخيره هيدروژن و كاهش وزن خودرو خواهد شد.
تويوتا شروع به استفاده از نانو لوله‌هاي كربني در مخازن ذخيره هيدروژن كرده است. برنامه اين شركت، توسعه مخازن ذخيره هيدروژن سبك و كوچك براي خودروهاي پيل سوختي (
FCEV) است. ويژگي نانولوله‌هاي كربني، جذب هيدروژن در دماي پايين و رهاسازي آن در دماي بالاست. براي تجاري‌سازي اين محصول، حداقل نسبت جذبي هيدروژن پايدار بايد 3 درصد باشد. تويوتا در حال تلاش براي توسعه استانداردهاي بين‌المللي در زمينه ارزيابي سيستم‌هاي نانولوله‌هاي كربني است. به باور تويوتا، نانولوله‌ها فناوري مهمي براي خودروهاي پيل سوختي بوده و جايگزين خودروهاي بنزيني خواهند شد.
در اين شركت، در زمينه توليد پيل‌هاي خورشيدي لايه نازك با كارايي بالا از طريق فناوري نانو، مطالعاتي صورت مي‌گيرد.
مواد: تويوتا اولين نمونه نانوكامپوزيتي به كار رفته در خودرو را، اواخر دهه 80 توليد كرده است. تحقيقات اصلي اين شركت در زمينه مواد آينده، بر موارد زير تمركز دارد:
1. مواد كاركردي (مانند مواد پليمري كاركردي، كاربردهاي مهندسي ژنتيك، طراحي مولكولي، سنتز تركيبي)
2. مواد- ساختارهاي نهايي (مانند مواد نانوساختار، مواد فوتونيك با كارايي بالا، مواد داراي ساختار ايجاد شده با ليتوگرافي و مهندسي اين مواد، مواد هيبريدي جديد)
3. ساخت مواد تحت شرايط فوق‌العاده (مانند دستكاري اتم مولكول، سنتز مواد در دماهاي بالا/ پايين، ساخت مواد با كمك ليزر، مهندسي كاربردي فوق بحراني
4. هدف اين تحقيقات در كنار بهبود عملكرد، بازيابي كامل مواد است.

فولكس واگن
مواد: فولكس واگن با شركت اسرائيلي 
Nano-Materials متحد شده است تا مواد جديدي براي استفاده در موتورها، دنده‌ها و سيستم‌هاي انتقال، توليد كنند. تمركز ويژه اين تحقيقات بر توسعه نوعي خاص از روان‌كننده‌هاست كه نيازي به تعويض ندارند. به اين ترتيب، تعويض بسياري از قطعات نيز دير به دير صورت گرفته و در نتيجه عمر خودرو به ميزان زيادي افزايش مي‌يابد.
اين شركت، از مطالعه روش‌هاي تركيب مواد آلي و معدني از طريق تبديل مولكول‌هاي 
DNA به نانوسيم‌هاي هادي و همچنين مطالعه ويژگي‌هاي مواد جديد، حمايت مي‌كند. اين مواد تركيبي، هم از خصوصيات خودآرايي مواد آلي برخودار بوده و هم ويژگي‌هاي بسيار مطلوب مواد معدني را در خود دارند. كاربردهاي احتمالي اين مواد تركيبي، شامل استفاده از آنها در تراشه‌هاي رايانه‌اي و كنترل موتور مي‌شود.


 

 
  language:
   
English     Persian

تبلیغات