تله بخار

تله بخار

 

هدف از تله بخار در سيستم هاي بخار بيرون کردن آبي است که در داخل وسايل مصرف کننده حرارت يا خطوط لوله تقطير مي شود. تله بخار اجازه نمي دهد از آن بخار عبور کند اما آب عبور مي کند، محل نصب تله بخارها بعد از هر مرحله تبادل حرارت مانند بعد از مبدل، کنوکتور و نيز در پائين اغلب رايزرها و انتهاي لوله اصلي بخار مي باشد.

steam04_1

 

در مورد کار با تله هاي بخار، يک نکته بسيار مهم وجود دارد و آن اين است که اولين گام براي اجتناب از مشکلات ايجاد شده توسط اين تجهيزات، انتخاب مناسب و نصب صحيح آن ها مي باشد. اگر با اين تجهيزات به ظاهر ساده ولي در عين حال بسيار مهم مشکلي داريد، مي توانيد از خطوط راهنماي ارائه شده در اين نوشتار براي تشخيص و رفع عيب آن ها استفاده نماييد. وظيفه ي تله بخار، زدايش کندانسه، هوا و دي اکسيد کربن از سيستم لوله کشي به محض تجمع اين گازها و با حداقل اتلاف بخار است. زماني که بخار، گرماي نهان ارزشمند خود را آزاد مي کند و چگاليده مي شود، اين کندانسه ي داغ بايد بلافاصله از سيستم جدا شود تا از بروز پديده ي ضربه قوچ جلوگيري گردد. وجود هوا در سيستم بخار، بخشي از حجم سيستم را که قاعدتاً بايد توسط بخار اشغال شود به خود اختصاص مي دهد. دماي مخلوط هوا-بخار، به دمايي کمتر از دماي بخار خالص افت مي کند. هوا، يک عايق است که به سطح لوله و تجهيزات چسبيده و باعث کند و غير يکنواخت شدن فرآيند انتقال حرارت مي گردد. در صورتي که دي اکسيد کربن حضور داشته باشد، بخار موجود در سيستم، دي اکسيد کربن را به ديواره هاي سطح انتقال حرارت رانده و بدين ترتيب، انتقال حرارت کاهش مي يابد. دي اکسيد کربن همچنين مي تواند در کندانسه به صورت محلول در آمده و توليد اسيد کربنيک نمايد که باعث خوردگي در لوله ها و تجهيزات مي گردد.

انواع تله بخارها جهت جلوگیری از ضربه قوچ.

۱- تله هاي شناور

۲- تله نوع سطل باز

۳- تله هاي سطل وارانه

۴- تله ترموديناميکي

۵- تله ترموستاتيک انبساط فلزي

۶- تله ترموستاتيکي فشار متعادل

۷- تله دو فلزي (بي متال)

 

 

h1018v2_119_1

 

 

 

 

 

 

 

مكانيزم وديناميك ماشينها

 

 مكانيزم چيست؟مجموعه اي ازاجسام صلب ومقاوم كه چنان به بهم متصل شده اند كه داراي حركت نسبي نسبت به هم           هستند

 حال به بررسي يكي از مكانيزمهاي مهم وچگونگي كاربرد آن در صنعت ميپردازيم:

          مكانيزم لنگ ولغزنده درموتورهاي احتراق داخلي وموتور شورلت v-8شركت جنرال موتورز مورد استفاده قرارگرفته

است. در مكانيزم لنگ و لغزنده مجموعه اي از حركتهاي رفت و برگشتي ونوساني ودوراني با هم تركيب شده اند. اگر‌‌در يك مكانيزم قدرت مكانيكي قابل اغماض باشد(انتقال قدرت توسط اجزا قابل اغماض باشد) طراحي بر اساس شكل حركت ودر درجه دوم مقاومت مكانيكي مورد بررسي قرار ميگيرد.

حال به بررسي تعريفي از حركت و انواع آن ميپردازيم:

حركت مشخصه اصلي ماشين آلات است در طراحي و تحليل اجزاي ماشيني كميتهاي سينماتيكي مثل سرعت و شتاب از نظر مهندسي بسيار اهميت دارند. انواع حركت:1)حركت صفحه اي: مكانيزمي كه كليه ذرات آن روي يك صفحه موازي حركت كند.2)حركت منحني الخط: ذره اي كه روي يك مسير منحني الخط حركت كند.3)حركت دايره اي: ذره اي كه روي يك مسير دايره اي حركت ميكند.4)حركت زاويه اي: مكانيزم نسبت به مسير حركت داراي يك زاويه معين است مثل حركت اتومبيل در پيچ جاده ها. در ضمن بايد توجه داشت كه حركت زاويه اي حركت يك خط است وذره چون يك نقطه است حركت زاويه اي ندارد. مقادير سينماتيكي  درماشين آلات به اندازه هاي فوق العاده اي رسيده اند. سرعتهاي دوراني كه تا زماني حداكثر مقدار آنها10000rpm بود اكنون به 100000rpmميرسند.

روتور(گردنده)هاي موتورهاي جت در سرعتي معادل10000تا 15000rpmكار ميكنند و سرعت پره هاي  توربينهاي كوچك 30000تا60000rpm است.رابطه اندازه و سرعت دوراني در روتورها چنان است كه هر چه اندازه كوچكتر باشد سرعت دوراني بزرگتر است .(w=V/R) يك كميت اساسي در روتورها  سرعت  محيطي است كه به اندازه و سرعت دوراني بستگي دارد(V=Rw) . اگر چه سرعت لنگ يا روتور در مكانيزمهاي اهرمبندي پايين است ولي به واسطه تقاضاي موجود براي افزايش نرخ بهروري از ماشين آلات مختلف مثل: ماشين  پيچ تراش و ماشينهاي خودكار و......اين سرعتها رو به افزايشند.

سرعتهاي محيطي در توربو ماشينها از 50000 تا 100000ft/minاست.سرعتهاي محيطي آرميچرهاي الكتريكي معادل 10000ft/min است. سرعت محيطي ميلنگ خودرو3000ft/min  از سرعت روتورهاي صنايع هوانوردي كمتر است.دماهاي بالا ناشي از تراكم گازها واحتراق سوختها به همراه دماي حاصل از اصطكاك از شرايط ياد شده در موتورهاي پر سرعت است كه مقاومت مصالح بكار رفته را متاثر ميسازد.درجه اي كه دما تا آن افزايش مي يابد به تمهيدات به عمل آمده براي انتقال حرارت بوسيله مواد مبردي چون هوا و روغن و آب يا فريون بستگي دارد.

رابطه ميان شتاب و نيرو بنابر قانون دوم نيوتن (MA) بنا نهاده شده. اين نيرو نيز به نوبه خود با تنش و تغيير شكل مرتبط ميشود كه ممكن است بسته به مواد بكار رفته در قطعات ماشيني مختلف, بحراني يا غير بحراني باشد.

شتاب جانب مركز با اندازه ومجذور سرعت دوراني متناسب است .(An=Rw*w) شتاب جانب مركز توربينها بين 1000000تا 3000000ft/s*s و يا درحدود 30000 تا   100000gمي رسد(g=9.81) . مقاديري كه بزرگي آنها در مقايسه با شتاب 10gقابل تحمل براي خلبانها و1000gمربوط به پيستونهاي خودرو مشهود مي گردد.

براي يك روتور گرداننده كه حول يك محور ثابت دوران ميكند(V=Rw,An=Rw*w,At=Ra).

پس ميتوان گفت موفقيت يك طراحي به دانش در زمينه هاي: ديناميك و ترموديناميك وانتقال حرارت وموتورهاي احتراق داخلي ومقاومت مصالح بستگي دارد.

 

 

 
  language:
   
English     Persian

تبلیغات